Vox hotel

Inrymt i en befintlig byggnad i centrala Jönköping har Semrén & Månsson ritat livsstilshotellet Vox Hotel. Lyxiga sviter med utsikt över Vätterns strand blandas med små kompakta hotellrum för korta visiter.

I lobbyn finns plats för både gäst och Jönköpingsbo att mötas. En böljande trävägg löper genom bottenvåningen och förbinder bar, matsal, reception och lobby. I träpanelen finns omfamnande nischer som formar intima sittplatser i det gemensamma vardagsrummet. Färgskalan är rik och kontrasterar mot lobbyns grafiskt randade golv vars mönsterbild fortsätter ut på gatan.

Vox Hotel har 143 rum. En nybyggd femte våning kröner den befintliga tegelbyggnaden och rymmer sviter och gym. Men det är under gatan som det verkligt spännande sker. Här göms de allra minsta rummen, rikt utsmyckade, intima och minutiöst detaljerade för maximal komfort och upplevelse.

Varje våning har en egen karaktär men material som sammet, mässing och sten som återkommer genom inredningen och stor omsorg har lagts vid detaljer. Vox Hotel erbjuder vardagslyx åt alla, oavsett prisklass eller rum.

Gross area
4000 m²
Year
2014
Contractor
Fastighets AB Eric Ekblad
Product sheet