Clarion Hotel Post Interiör

Omdaningen av Centralposthuset till ett modernt hotell av hög internationell klass har starkt bidragit till att utveckla området kring Drottningtorget i centrala Göteborg. Genom att byggnaden öppnats upp mot torget har göteborgarna fått ett nytt gemensamt vardagsrum.

Semrén & Månssons inredningskoncept kan beskrivas som att 1920-talets dova färgskala ingår ett kreativt giftermål med 2010-talets distinkta lätthet. I mötet uppstår ny skönhet och nya attityder. Ursprungliga inredningsdetaljer framhävs av moderna tillägg i eleganta material som kalksten, skiffer, mässing och ombonade textilier – samma DNA fast i ny tappning. Enligt denna princip har byggnadens befintliga kvaliteter genomgående bevarats, kompletterats och förädlats med nya tillförda element.

Hotellets lobby har fått ny rymd och visuell kontakt med de övre våningsplanen genom att bjälklaget öppnats upp till ett nav för hotellets allmänna delar bestående av två restauranger, barer och konferensanläggning. I den äldre delen av huset präglas hotellrummen av jordnära toner. De nytillkomna rummen, som kröns av en takterrass och pool med utsikt över staden, präglas i sin tur av en klarare, krispigare färgskala. Den fasta inredningen tar tydligt avstamp i den äldre arkitekturen, men hämtar också sin inspiration från den framgångsrika lokala modeindustrin i Göteborgsområdet. Bardiskar med böljande fronter ska till exempel föra tankarna till vackra draperade klädesplagg.

 

Project architect
Magnus Månsson
Gross area
34 000 m²
Year
2005-2012
Contractor
Home Properties AB
Product sheet